Dikatakan Memiliki Kad OKUButterworth - Wanita yang dikenali sebagai Cindy Ng atau Ng Pei Van yang menjadi pesalah kepada kes membawa kereta ke jalan songsang di Pematang Pauh dua hari lalu kini tular mengenai beliau mempunyai kad pengenalan OKU oleh akhbar manderin hari ini.

Netizen rata-rata tidak berpuas hati dengan keratan akhbar tersebut sehinggakan mengeluarkan perkataan kesat diatas tindakan akhbar tersebut ibarat cuba untuk menutup malu atau membatu pesalah itu dari dihukum oleh mana-mana pihak. Perkara ini adalah
bukan lagi benda yang boleh dibuat main.

Ia telah melakukan kesalahan yang tidak boleh beri kemaafan melainkan dihukum penjara selama 20 Tahun atau kena kompaun sebanyam RM15,000. Bagi netizen ia tidak mencukupi kerana nyawa manusia bukan dengan nilai mata wang mahupun diberi hukuman kepada pesalah.

Jadi adakah ini benar jika Cindy Ng ini adalah seorang OKU? Kalau betul dia OKU, macam mana boleh dapat lesen kereta tanpa meletakkan pelekat OKU di belakang kenderaan. Walau bagaimanapun, kami mendoakan waris mangsa terbela dari apa jua keputusan mahkamah yang akan dibuat tidak lama lagi.
Dikatakan Memiliki Kad OKU Dikatakan Memiliki Kad OKU Reviewed by Admin on 5:10:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan:

Ad Home

Loading...
Dikuasakan oleh Blogger.