Konspirasi Sebenar Beauty and the Beast


Kuala Lumpur - Penundaan tanyangan filem Beauty and The Beast yang sepatutnya bermula esok mengundang rasa kecewa ramai penonton. Pelbagai kritikan dilontarkan malah ada yang menuding meyalahkan Lembaga Penapisan Filem (LPF).

Seorang wartawan tempatan telah menemu-bual Pengerusi LPF Datuk Abdul Halim Hamid semalam.
Pelbagai persoalan yang telah diajukan kepada LPF. Antaranya "Apa langkah yang diambil LPF bagi memastikan filem ini dapat ditayangkan.?" Jawabnya - "kelulusan sudah diberi namun lebih meyakinkan ia selamat ditonton, babak berkenaan perlu dipotong. Babak itu pun berlaku sewaktu segmen nyanyian, jadi ia tidak mengganggu jalan cerita." "Adakah pemotongan yang dilakukan itu akan memberi kesan kepada penonton?" Jawabnya - "Sebagai langkah berhati-hati, filem ini akan dikategorikan sebagai P13 apabila hanya penonton berusia 13 tahun ke atas boleh menontonnya. Memang sayang kerana sasaran penonton adalah kanak-kanak tetapi selepas timbulnya kontroversi ini, keputusan ini terpaska di ambil."


Konspirasi Sebenar Beauty and the Beast Konspirasi Sebenar Beauty and the Beast Reviewed by Admin on 6:15:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan:

Ad Home

Loading...
Dikuasakan oleh Blogger.