Dari Sekolah Dia Memang Gangster


Senior Muhammad Akmal Zuhairi Azmal, 21, menceritakan serba sedikit mengenai perangai sebenar ketika Zuhairi berada di zaman sekolah dahulu. Kisah ini masih lagi menjadi buah mulut netizen Malaysia yang sering kali membidas perbuatan terkutuk oleh sahabat mangsa sendiri. Mangsa Zulfarhan Osman Zulkarnain,21, pegawai Kadet Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) meninggal dunia apabila disyaki dibunuh oleh sahabat karibnya ketika menjalani latihan si UPNM.

Recap. Mangsa dituduh mencuri sebuah laptop diantara rakan-rakan mereka. Setelah di tuduh suspek Zuhairi telah bertindak untuk memukul dan mendera mangsa sehinggakan mangsa meninggal di tempat kejadian.


@hafizsuratman menceritakkan di Facebook macam mana kematian Zulfarhan yang sebenar akibat daripada deraan suspek tersebut.


Pemilik Twitter @AmsyarMalek mencerita kan junior dia dahulu memang seorang yang gangster dan nakal. Beliau turut menyatakan macam tidak percaya perangi tersebut dibawa ke Universiti. Pelbagai lagi yang diperkatakan oleh Amsyar Malik dengan perasaan geram yang ingin dilepaskan oleh beliau.

"Anggaplah ini karma, dan balasan dari doa insan2 teraniaya yang pernah kau pukul masa kat STAR dulu. Tuhan bayar cash sekarang." "Aku takkan sesekali kasihankan kau. AKu cuma bersimpati pada family kau. Kesian mak &ayah. Kesian doww... Aku mesti tak pernah fikirkan?" "Yang lagi teruk, dia guna khidmat bomoh & percaya bila bomoh tu cakap kawan dia yang mencuri. Bongok. Patutnya buat report jelah." Itu adalah luahn Amsyar Malek di Twitter nya meluahkan rasa kecewa dengan apa yang telah terjadi kepada junior sekolahnya.

Sepatutnya perkara ini tidak perlu berlaku diantara manusia sesama manusia. Bukan tiada jalan penyelesaian. Kan boleh kita buat spot check kepada semua pelajar dan soal siasat dengan lebih detail. Jangan mencemar nama Universiti korang lah. Islam sesama Islam harus selesai dengan baik.
Dari Sekolah Dia Memang Gangster Dari Sekolah Dia Memang Gangster Reviewed by Beruang Viral on 1:48:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan:

Ad Home

Loading...
Dikuasakan oleh Blogger.