'Macam celakak perangai orang sekarang'



Orang kata kalau beli rumah sudah pasti ada tempat letak kereta bagi setiap 1 rumah. Tapi kalau belinya satu tapi kereta ada 18. Tak kan nak susuh kereta tu bersebelahan?

Seorang penduduk di flat Pinggiran Sri Gombak memuat naik gambar yang menjadi perbincangan pagi ini apa bila melihat terdapat kon berwarna merah dan bertali panjang di tapak parkir kereta menandakan kawasan tersebut dilarang parkir atau ia kepunyaan orang lain.

Ia menjadi tanda soal kepada penduduk flat tersebut. Adakah orang yang mempagar kawasan parkir ini memiliki empat rumah dalam kawasan yang sama? Kalau dah boleh beli 4 hingga 5 rumah. Dah boleh jual dan pindah ke kawasan rumah yang lebih selesa kot.

Ada netizen yang memahami keadaan yang sering berlaku sekiranya mendiami di rumah flat atau apartment.








Tapi kalau dah tahu setiap pembelian atau menyewa flat ke apartment ke. Dah tahu peraturan duduk kat kawasan tu. Tak perlu nak besar kepala sampai kena booking semua tempat kau yang punya.

Pihak Pengurusan seharusnya bertindak dengan lebih berkesan dan selesai masalah ini dengan murni. Kelayakan untuk memiliki kotak parkir hanya satu rumah dan satu kereta sahaja. Tidak dibenarkan meletak sebarang objek atau tanda yang menjadi tanda kepada orang yang tidak bertanggungjawab bagi mementingkan diri sendiri.


Sumber - Beruang Viral

'Macam celakak perangai orang sekarang' 'Macam celakak perangai orang sekarang' Reviewed by Beruang Viral on 12:18:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan:

Ad Home

Loading...
Dikuasakan oleh Blogger.