Apa yang bahayanya minum air dalam tin susu



Famous dah air Tin Kopi Penang ni kat Facebook dan Twitter.

Sebabkan keunikan bekas air yang digunakan untuk pelanggan, ramailah orang tertanya-tanya kat mana lokasi kedai ini.

Tak takut ke tertoreh tajam? Dulu-dulu, agak common jumpa orang berniaga jual air dalam tin macam ini.

Tapi mungkin dah tak ramai amalkan sebab fikir faktor kebersihan dan keselamatan. Dan memang betul, ramai yang risau.





Jauh betul imagination ko dik, seram pulak fikir kalau ada yang berdarah-darah luka minum kat situ.

"Tin tu basuh ke tak sebelum buka?"

Tapi bukan dia seorang je yang risau atau tertanya-tanya. Ramai lagi sebenarnya.

Sebab macam yang semua orang tahu, tin in kan sifatnya mudah berkarat dan kemik. Kalau guna banyak kali, tak ke bahaya?






Tin susu pakai sekali saja.

Sebabkan ramai sangat yang risau, jadi ada orang yang tanyakan sendiri kepada pemilik kedai tentang tahap kebersihan dan keselamatan berniaga guna tin tu.

Menurut kata pemilik, Michael, Tin dipakai sekali saja dan jumlahnya terhad.


Jadi, dah boleh tarik nafas lega kalau ada sesiapa yang ak tahu tu kan?

Bagi sesiapa yang teringin nak cuba atau berjumpa sendiri owner ini, bolehlah terus ke Kedai Kopi Bobo.


Tin Kopi Penang ini dah lama dah ada kat kawasan Taman Lip Sin di Sungai Dua, Pulau Pinang.

Korang cuma perlu waze je lokasi dan nanti jumpalah di kawasan flat berdekatan situ.

Sumber - Indahnyaislam

Apa yang bahayanya minum air dalam tin susu Apa yang bahayanya minum air dalam tin susu Reviewed by Beruang Viral on 5:06:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan:

Ad Home

Loading...
Dikuasakan oleh Blogger.