UiTM Tempat Melepaskan Nafsu Pensyarah


Hari ini tular di media sosial menceritakan tentang satu kes yang berlaku di dalam sebuah universiti terkemuka di Malaysia ini dimana melibatkan pelajar dan pensyarah berzina.

Universiti Teknologi MARA (UiTM) Dengkil menjadi sasaran dimana terdapat individu yang melakukan perkara terkutuk di dalam kampus universiti tersebut.

Bila kita dengan perkara ini apa yang terlintas di kepala adalah perbuatan ini seperti berlaku atas dasar suka sama suka. Kalau tak suka ia menjadi kes rogol. Maknanya mesti lah atas dasar suka sama suka.Hari ini keluar kenyataan di HMetro dimana telah melaporkan polis sedang menyiasat UiTM cawangan Dengkil dimana yang terdapat pensyarah yang gemar berzina penuntut universiti itu seperti tular di media sosial.

Naib Canselor UiTM, Prof Dr Mohd Azraai Kassim berkata, pihaknya sudah membuat laporan polis mengenai perkara itu bagi tindakan lanjut.

Seorang pengguna Twitter memuat naik satu status berkaitan 'Unpopular Opinion' (pandangan tidak popular) berkaitan UiTM Dengkil.

Status itu kemuidna mendapat perhatian pengguna yang memberi maklum balas dengan merujuk kepada status berkenaan.

Pengguna itu mendakwa pensyarah suka berzina dengan penuntut dan mereka semua adalah sama tanpa mengira lelaki atau wanita.


Loading...


Ia kemudian mendapat perhatian seorang pengguna lain yang mendakwa dirinya adalah pensyarah yang pernah mengajar di UiTM itu dan mengatakan, "tuduhan ini sangat serious. Saya seorang pensyarah Undang-undang dan pernah mengajar pelajar asasi di Dengkil itu. tuduhan ini, mungkin memberi kesan kepada saya dan kakitangan di Fakulti Undang-undang. Kami akan mempertimbangkan untuk mengambil tindakan yang sesuai."

UiTM Tempat Melepaskan Nafsu Pensyarah UiTM Tempat Melepaskan Nafsu Pensyarah Reviewed by Beruang Viral on 5:18:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan:

Ad Home

Loading...
Dikuasakan oleh Blogger.